Lovaskocsikázás

Lovaskocsikázás

Vendégeinknek a lovaskocsikázás során lehetőségük van egy kellemes kikapcsolódásra, a Bugac Puszta kínálta érintetlen környezet megismeréséhez! Valamint átélhetik, hogy milyen sebességre is képes két „lóerő” segítségével egy klasszikus lovaskocsi.

A kocsikázás programja:

A fogatok a Karikás Csárdától indulnak. Az út során folyamatosan tárul elénk a végtelen magyar puszta, a maga jellegzetes növény- és állatvilágával. Mindeközben pedig végig a Kiskunsági Nemzeti Park területén utazunk.

Első megállónknál lehetőségünk van megnézni a pásztor építményeket. (kontyos kunyhó, cserény). Ezt követően, néhány homokbucka után, második megállónk a több száz éves kocsányos tölgyek mellett álló, Pásztormúzeum kör alakú építménye, ahol az épületben látható kiállítás a bugaci pásztorélet tárgyi emlékeit és a nemzeti park élővilágát mutatja be. 

A múzeumtól rövid séta vezet az Őshonos Állatparkunkhoz, ahol egy nem mindennapi állatcsoportot tekinthetnek meg! Többek között lakóink a szürkemarhák, rackabirkák, mangalicák, kendermagos-, kopasznyakú,- és búbos tyúkok, magyar kacsák, pulykák és természetesen itt lakik a bugaci sárga ménes, melynek fajtája kisbéri félvér. Ősi magyar fajtájú komondor és kuvaszunk új lakói parkunknak. 

Lehetőség nyílik vendégeinknek kipróbálni a patkódobást, illetve legkisebb vendégeinket póni simogatóval várjuk!

Élményekkel gazdagon térhetnek vissza a Karikás Csárdához, ahol klasszikus magyar ízek közül válogathatnak étlapunkról. A fogatok az istállók mellől indulnak vissza.

A lovaskocsikázás időtartama kb. 1-1,5 óra

Indulási időpontok előzetes bejelentkezés alapján!

Hétköznap 10:00h-tól 17:00h-ig, hétvégente 14:00h-től 17:00h-ig.

Áraink:

  • Felnőtt – lovaskicsikázás: 2.800.-Ft.
  • Diák (13-18 éves) / Nyugdíjas – lovaskocsikázás: 2.200.-Ft.
  • Gyerek (4-12 éves) – lovaskocsikázás: 900.-Ft.
4 éves kor alatt ingyenes kocsikázás!
 

Jelentkezés a +3630/41-66-439-es telefonszámon vagy a Karikás Csárda melletti Információs pultnál!

Lovaskocsikazas

Tekintse meg galériánkat!